Thajskojogínská masáž i jako dárek

07.11.2016 14:28

 

 

Thajská masáž prý vznikla před více než čtyřmi tisíciletími v Indii.  Patří tedy k nejstarším léčebným metodám vůbec. Jejím zakladatelem byl lékař Jivaka Kumar Bhakka, který se prý přátelil s Budhou a byl lékařem komunity buddhistických mnichů. Právě mniši dokonale znali principy této ozdravné terapie a přenesli ji do ostatních částí Asie.

Je tedy úzce spojena s buddhistickým učením. Zčíná tedy krátkou meditativní modlitbou, vzpomínkou na učitele, soustředěním mysli na vlastní masáž.. Snažím se vám vytvořit příjemné prostředí uklidňující hudbou, vonnými tyčinkami. K masáži patří ale i svíčky a sošky Budhy. V průběhu masáže je důležitý dechový rytmus a sladění dechu maséra s dechem pacienta o což se snažím. 

Zatímco klasická masáž se orientuje převážně na mechanické hnětení svalů a měkkých tkání, thajskojogínská používá pasivní přetahování a jemný tlak v místech neviditelných energetických drah. Využívá se deset drah, na kterých se nacházejí důležité tlakové body, které by měly stačit k léčbě celého těla.

Masáž se provádí nasucho, doporučují se dlouhé kalhoty z tenké měkké látky a tričko -  „masírovací" oděv vám ráda zapůjčím  Samotnou masáž provádím na speciální podložce. Nejprve, po krátké očistné koupely vašich a mých nohou, začínám masírovat chodidla, kde je velké množství reflexních plošek. Ty pak po promasírování pomohou uvolnit problematická místa. Pokračuje se nohama v poloze na zádech přes břicho a horní končetiny, poté následuje poloha na boku a na břiše, končí se vsedě. Sestava vrcholí velkými jógovými pozicemi, kterých byste sami jako netrénovaní nemohli dosáhnout. K tomu používám protahovací cviky páky, kdy využívám svoji tělesnou váhu i vaši váhu.

Thajskojogínská masáž trvá déle než masáž klasická. Měli byste si vyhradit dvě až tři hodiny. Minimální čas masáže, kterou vám dokáži já v patřičné kvalitě poskytnout jsou 2 hodiny. Pokud jste tedy ještě nezkusili dovoluji si vám tuto masáž vřele doporučit. 

Proč se nechat masírovat?

  • masáž uvolňuje toxiny z kloubů, svalů a tkání
  • zvyšuje cirkulaci krve lymfy
  • uvolňuje bolest svalů a kloubů
  • odstraňuje bolestivost páteře
  • posiluje nervový systém.